Grote brand verwoest deel van bedrijfspand Neonweg

ALMERE • Vr 29 september 2023 | 5:32 • Vrijdag 29 september 2023 | 5:32

In de nacht van donderdag op vrijdag is een grote brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Neonweg in Almere Poort. Het vuur woedde bij een onderneming in woningisolatie. Niemand raakte gewond.

Een melding over het vuur kwam rond 3.45 uur binnen bij de brandweer. Daarop gingen meerdere voertuigen naar het gebouw. Die hoefden niet ver te rijden: de brandweerkazerne in Poort ligt op zo'n honderd meter afstand.

Het productiegedeelte van het bedrijfspand ging in vlammen op. Vervolgens werd ingezet op behoud van het kantoor. Dat deel bleef overeind staan. Het sein brand meester werd rond 8.30 uur gegeven. 

Noordkant bedrijventerrein is weer open
Bij de brand kwam veel rook vrij. Dit was niet gevaarlijk, bleek uit metingen. Wel is er verontreinigd bluswater in een tocht terechtgekomen. Het waterschap onderzoekt welke stoffen in het water zitten. 

De noordkant van het industrieterrein waarop het bedrijfspand staat was een paar uur dicht vanwege de brand. Rond tien uur waren alle andere bedrijfspanden weer bereikbaar. Wel is de busbaan nog afgesloten omdat die nog wordt schoongemaakt. Bussen rijden tijdelijk om. 

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel