Sportspullenbank Lelystad groot succes

LELYSTAD • Vr 29 september 2023 | 9:43 • Vrijdag 29 september 2023 | 9:43

De sportspullenbank in Lelystad is een groot succes. Van het initiatief waar mensen op diverse locaties gebruikte sportartikelen kunnen inleveren wordt veelvuldig gebruik gemaakt. In de stad zijn al dertien inleverpunten beschikbaar en binnenkort komt daar een veertiende locatie bij.

De sportspullenbank is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad. De ingeleverde artikelen zijn bedoeld voor mensen met een smalle beurs. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een laag inkomen minder vaak sporten dan mensen met een ruim budget. Via de sportspullenbank hoopt Sportbedrijf Lelystad sport ook bereikbaar te maken voor de laagste inkomens.

"Er wordt van alles ingeleverd", zegt Tamaryoës Kok van Sportbedrijf Lelystad. "Er zitten ballen tussen. Maar ook paardrijspullen, hockeysticks en tennisrackets. En het gaat om sportkleding zoals voetbalshirts of sportbroekjes. Er zit echt van alles tussen." De spullen worden door een team van vrijwilligers gesorteerd en beoordeeld op kwaliteit. "We komen shirts tegen van bekende merken waar het prijskaartje nog aan zit", zegt Kok.

De sportartikelen worden eens in de twee maanden tegen zeer lage prijzen te koop aangeboden in sportcentrum De Koploper in Lelystad. Zo wordt voor een paar sportschoenen 2,50 euro gevraagd. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een gratis entreebewijs ontvangen via onder andere Welzijn Lelystad, de voedselbank, jongerenwerkers en bij Sportbedrijf Lelystad zelf. De eerstvolgende beurs wordt zaterdag 30 september om 15:00 uur gehouden in De Koploper.

Op de site van het Sportbedrijf staat een overzicht van alle inleverpunten in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel