"Karakter van Biddinghuizen is niet te beschrijven, het is een gevoel"

BIDDINGHUIZEN • Di 3 oktober 2023 | 6:15 • Dinsdag 3 oktober 2023 | 6:15

"Het karakter van Biddinghuizen is niet te beschrijven, het is een gevoel!" Dat zegt Teun van Beek van stichting De IJsvogel, die deze week een groot feest in het dorp organiseert. Dat gebeurt ter ere van het 60-jarige bestaan van Biddinghuizen.

De IJsvogel verzorgt, naast allerlei andere activiteiten, uitzendingen die in het teken staan van het heden en de de toekomst. Hoe staat het dorp er nu voor, wat kan er verbeterd worden en waar gaan het naar toe, dat zijn vragen die aan de orde komen.

Saamhorigheid
Organisator Teun van Beek vindt het zelf best lastige vragen. De aard van het dorp laat zich niet in woorden of vangen, zo vindt hij. Het is vooral een gevoel van saamhorigheid, inwoners zullen dat herkennen. Over de toekomst van het dorp wordt verschillend gedacht, vermoedt Van Beek. Sommigen willen meer groeien dan anderen, het is goed om daarover te praten.

Te gast zijn onder meer de burgemeester van de gemeente Dronten, Dorpsbelang Biddinghuizen en inwoners van het eerste uur. De uitzendingen zijn van woensdag tot en met zondag te volgen via facebook van stichting De IJsvogel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel