Dronken duo snijdt voorpoten van hond Kido af, slachtoffer opgevangen in Almere

ALMERE • Wo 4 oktober 2023 | 6:33 • Woensdag 4 oktober 2023 | 6:33

Veel dieren worden op 4 oktober door hun baasjes extra in de watten gelegd, maar er zijn ook die een stuk slechter af zijn. Hond Kido is daar een voorbeeld van.

Sinds februari verblijft hij bij de Stichting Dierenthuis in Almere, maar daarvoor woonde hij in Roemenië. Daar werd hij mishandeld door twee dronken mannen die in een café een weddenschap afsloten wie van hen de poten van een hond durfde af te snijden. Sindsdien mist Kido zijn twee voorpoten.

Dierenpolitie ontfermt zich over Kido
Via de dierenpolitie, een asiel en een Roemeense organisatie die honden opvangt, kwam het slachtoffer terecht bij Dierenthuis in Almere. Daar leven kansarme dieren die nergens anders meer terecht kunnen en rust en extra verzorging nodig hebben.

Kido heeft inmiddels meerdere zware operaties ondergaan waardoor zijn afgesneden voorpoten nu even lang zijn en voorzien zijn van bindweefsel wat als stootkussen dient. Na een periode van revalidatie kan hij nu, op zijn manier, weer lopen en maakt hij zelfs hele wandelingen. De twee mannen die verantwoordelijk waren voor de mishandeling, zijn gearresteerd en berecht.

Bij Dierenthuis is dit soort verhalen geen uitzondering. Tussen de 80 honden, 150 katten, 6 pony's en een varken zitten meerdere beesten die vroeger mishandeld zijn. Ook worden er beesten uit oorlogsgebieden opgevangen, soms nog met de kogels in het lijf. Oude, gehandicapte of chronisch zieke viervoeters zijn ook welkom.

Is het niet beter om ze een spuitje te geven?
Volgens medewerker Noa Balestracci krijgt ze regelmatig de vraag of het niet beter is om de oude, zieke, getraumatiseerde of gehandicapte dieren met een spuitje in te laten slapen. Belastracci begrijpt die vraag, maar zegt dat de honden, katten, pony's en het varken allemaal een goed leven hebben waarbij ze nog genieten van bijvoorbeeld het uitlaten of spelen met elkaar. Als een beest te veel lijdt, dan wordt er wel een spuitje gegeven.

Dierenthuis zit sinds 2012 aan de Groene Kadeweg in Almere. De organisatie draait financieel op donaties en krijgt bij de verzorging hulp van vrijwilligers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel