Lelystedeling de cel in voor bezit van wapens, drugs en vuurwerk

LELYSTAD • Wo 4 oktober 2023 | 21:17 • Woensdag 4 oktober 2023 | 21:17

Een 41-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, voor het bezit van onder meer illegale wapens en drugs. Ook had hij bijna een ton aan contant geld waarvan hij de herkomst volgens de rechter niet duidelijk kon verklaren. Verder had de man illegale en valse merkspullen.

De meeste zaken lagen bij zijn Almeerse vriendin thuis. Zij werd vrijgesproken van medeplichtigheid. Volgens de rechter is het niet bewezen dat de vriendin op de hoogte was van de illegale spullen in haar huis.

De politie viel de woning van de vrouw binnen na een tip. Daar troffen ze in de oven en keukenkastjes bankbiljetten aan, vonden ze in de koelkast drugs en stuitten ze in de schuur ook nog op illegaal vuurwerk. In een opslagruimte die de Lelystedeling huurde vonden de agenten onder meer valse merkkleding, parfums en sloffen sigaretten.

'Contanten zijn verjaardagsgeld'
Volgens de Lelystedeling had hij het geld verdiend met contant betaalde huurinkomsten, verkopen op markten en op marktplaats en klusjes voor onder andere een castingbureau. Verder zou een deel van het bedrag afkomstig zijn van verjaardagsgeld van familie, dat hij had opgespaard. De rechtbank gaat er vanuit dat het om crimineel geld gaat omdat niet meer vast is te stellen welk deel wél legaal verdiend is.

Verder is de veroordeling ook voor het bezit van het vuurwerk. Dit waren onder andere 4.000 nitraten, honderd lawinepijlen, 150 Cobra’s en 21 mortierbommen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel