Zeewoldenaren willen tulpenconcert, lichtshow en reünie voor 40-jarig bestaan

ZEEWOLDE • Do 5 oktober 2023 | 6:33 • Donderdag 5 oktober 2023 | 6:33

Tientallen inwoners van Zeewolde hebben woensdagavond ideeën uitgewisseld over de viering van het 40-jarig bestaan van het dorp. Dat deden ze op uitnodiging van burgemeester Gerrit Jan Gorter in het gemeentehuis.

Er zijn bijvoorbeeld plannen voor een reünie van de eerste bewoners, een lichtshow vanaf het water en een wandelroute door het centrum met oude foto's in de etalages. Ook wordt gedacht aan een muziekshow, een tulpenconcert, een mini-marathon en een sportgala.

De bewoners spraken in kleinere groepen over hun plannen. Nienke Strengholt presenteerde vanuit de gezamenlijke kerken een plan voor een theatervoorstelling over Zeewolde. "Het heet 'Tot op de bodem', de hoofdrolspeler wordt veertig jaar en werkt in het archief van Zeewolde. We willen het stuk gratis toegankelijk maken zodat iedereen kan komen kijken."

In 1968 eindigde na tien jaar het droogleggen van Zuidelijk Flevoland. Eind jaren zeventig kwamen de eerste boeren. Op 1 januari 1984 was Zeewolde officieel een feit.

Voor en door Zeewoldenaren
Projectleider Atie Edink is tevreden over alle plannen tot nog toe. "Er zijn heel veel ideeën op het gebied van muziek, sport en cultuur." Burgemeester Gerrit Jan Gorter benadrukt dat het feest echt vanuit de inwoners zelf moet komen.

"We willen geen bekende artiesten hier. We willen Zeewoldenaren echt in hun kracht zetten. En laten zien dat we samen een heel mooie gemeenschap hebben opgebouwd. En dat is een feestje waard", aldus Gorter.

Voor de festiviteiten in 2024 is 400.000 euro uitgetrokken door de gemeente. De komende maanden wordt bekend welke ideeën zullen worden gerealiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel