Pannaveldje zonder blubber, meer waterpunten; kleine wensen op KinderMotieMarkt

LELYSTAD • Do 5 oktober 2023 | 6:44 • Donderdag 5 oktober 2023 | 6:44

Meer waterpunten in de stad, een hondenspeelveld of een pumptrackbaan. Dat is een greep uit de ideeën die jonge Lelystedelingen woensdagmiddag opperden tijdens de allereerste KinderMotieMarkt. Kinderen konden, net als bij de volwassen versie, voorstellen indienen hoe het leuker kan worden in hun wijk. Uiteindelijk zijn er dertien ideeën gepresenteerd onder het toeziend oog van veel gemeenteraadsleden.

Het doel van de KinderMotieMarkt is dat er meer interactie komt tussen kinderen en de politiek. Roelie Renzema (PvdA) was enthousiast over de plannen. "Kinderen komen natuurlijk met de meest creatieve plannen voor onze stad en dat is hartstikke mooi. Ik hoop dat ze dat een leven lang volhouden."

De kinderen hebben verschillende ideeën. Naast de pumptrackbaan en een hondenspeelveld is er ook de wens voor een panna-veldje. "Als je gaat voetballen wil je natuurlijk niet in de blubber," vertelt een jongetje. "Wij willen gewoon dat dat die blubber er niet is. Gewoon normaal gras." Raadsleden lopen alle voorstellen langs, stellen vragen en maken aantekeningen. Murat Aktan (JongLelystad) ziet wel wat in de kindermotie voor meer waterpunten in Lelystad. "Ik merk zelf ook in de praktijk dat als je aan het sporten bent dat het ontbreekt aan waterpunten", aldus Aktan.

De beste ideeën dingen mee naar de hoofdprijs van 50.000 euro. De winnaar wordt bekend gemaakt op 21 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel