Emmeloordse violiste Thessa Veerman krijgt cultuurbeurs

NOORDOOSTPOLDER • Di 10 oktober 2023 | 15:55 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 15:55

Violiste Thessa Veerman krijgt de jaarlijkse 4.000 euro van het Han Lammers fonds. Dat heeft de provincie dinsdag bekendgemaakt. Commissaris van de Koning Leen Verbeek roemt de Emmeloordse om haar 'bruisende creativiteit' en haar 'grenzeloze ambitie' als muziekinnovator.

De 23-jarige Veerman speelt al meer dan tien jaar viool en deed als 11-jarige mee aan het Prinses Christina Junior Concours. Ze wil het geld gebruiken voor het vervolgen van haar studie en het behalen van haar master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Veerman wil ook de dirigentstok oppakken bij het Conservatorium van Utrecht.

Muziektechnoloog
"Ik ben ontzettend blij met de beurs. Nu weet ik zeker dat ik mijn studie kan financieren en mij echt kan focussen op mijn passie", reageert Veerman. Ze hoopt zich tijdens haar studie verder te ontwikkelen als, zoals ze het zelf noemt, 'muziektechnoloog'. Een muziekvorm waarin Veerman akoestische en elektronische muziek wil combineren en op elkaar laat reageren.

Het Han Lammers Fonds is in het leven geroepen door de provincie. Het fonds steunt Flevolanders tussen de 18 en 25, die een kunst- en cultuuropleiding volgen of net hebben afgerond en aan het begin van hun carrière staan. Eén keer per jaar wordt de beurs van 5000 euro toegekend aan een jong talent. De resterende 1.000 euro blijft in het fonds om volgend jaar te gebruiken. Veerman ontvangt de beurs in december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel