Windesheim weer op plek 2 van beste grote hogescholen

FLEVOLAND • Do 12 oktober 2023 | 0:11 • Donderdag 12 oktober 2023 | 0:11

Hogeschool Windesheim is opnieuw de op één na beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. De opleiding Mobiliteit heeft dit jaar het predicaat topopleiding gekregen. Bij Aeres Hogeschool in Dronten zijn twee opleidingen betiteld als topopleiding.

De Keuzegids is gebaseerd op de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête en onderwijs- en arbeidsmarktgegevens. In het oordeel zijn de inhoud van de opleiding, de docenten, de toetsing, de voorbereiding op de loopbaan en de sfeer meegenomen. Vervolgens worden de opleidingen ingedeeld in punten. Een opleiding wordt betiteld als topopleiding wanneer er meer dan 75 punten wordt gescoord.

Vooral de studenten van de opleiding ruimtelijke ontwikkeling op Windesheim Almere zijn erg tevreden over de studie. Voor vier vakgebieden scoort de hogeschool bovengemiddeld: economie en bedrijf, aarde en milieu, exact en informatica, en techniek en ontwerp.

Aeres één plek gestegen
Aeres Hogeschool, met vestigingen in Almere en Dronten, staat dit jaar een plek hoger dan vorig jaar. De school is de nummer tien in de ranglijst van veertien beste middelgrote hogescholen. Twee van de opleidingen in Dronten worden betiteld als topopleiding: Tuin- en akkerbouw en Dieren.

Op de Aeres-vestiging in Almere doen de opleiding European food business, toegepaste biologie en geo media & design het goed. Deze studies kregen vier uit vijf punten.

Avans Hogeschool in Noord-Brabant werd dit jaar ook weer uitgeroepen tot beste grote hogeschool. Die titel ging bij de middelgrote hogescholen net als vorig jaar naar Viaa in Zwolle.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel