Opnieuw wil geen enkele aannemer nieuwe basisschool Tjalk bouwen

LELYSTAD • Za 14 oktober 2023 | 20:29 • Zaterdag 14 oktober 2023 | 20:29

De gemeente Lelystad kan geen aannemer vinden die een nieuwe basisschool wil bouwen in de Tjalk. Alle aannemers geven aan dat het geld dat de gemeente wil uitgeven, onvoldoende is. Het beschikbare budget is acht miljoen euro. De gemeente kijkt nu opnieuw naar de plannen. Waarschijnlijk wordt de gemeenteraad om extra geld gevraagd.

Aan de Tjalk 22 moet de nieuwbouw van basisschool De Tjalk komen. Het plan is om daar een basisschool gecombineerd met kinderopvang en gymzaal neer te zetten. Van die gymzaal kunnen ook leerlingen van Aeres VMBO gebruikmaken.

De aanbesteding voor de basisschool is al twee keer gedaan. Op de eerste openbare aanbesteding kwamen geen reacties. De tweede keer werden aannemers direct benaderd. Toen was er wel een partij geïnteresseerd, maar ook die kon uiteindelijk geen school neerzetten voor het beschikbare bedrag.

De gemeente kijkt nog of het ontwerp 'geoptimaliseerd' kan worden, waardoor het wel binnen het budget valt. De verwachting is alleen dat die aanpassingen niet gaan leiden tot voldoende kostenbesparing.

Het is niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft voor de planning van de nieuwbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel