KNRM blij met groen licht voor verhuizing boothuis Bataviahaven

LELYSTAD • Do 19 oktober 2023 | 19:54 • Donderdag 19 oktober 2023 | 19:54

De KNRM in Lelystad is blij dat de gemeenteraad akkoord is gegaan met het plan om het boothuis in Bataviahaven te verplaatsen. Daarmee kan de KNRM een steiger opschuiven, een kwartslag draaien en een schot plaatsen. Dat is nodig om het boothuis beter te beschermen tegen golfslag.

De verhuizing gaat zo'n 140.000 euro kosten. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld om die kosten grotendeels te betalen.

"Zodra de plannen door de begroting zijn, staan alle seinen voor ons op groen", vertelt schipper Maickel Dijkstra van KNRM Lelystad. Dijkstra ziet de verplaatsing het liefst dit jaar nog gebeuren.

Waarom moet het boothuis geplaatst worden?
De verhuizing is nodig omdat het personeel van de KNRM het boothuis moeilijk kan bereiken bij harde wind en hoge golven. Tijdens storm Eunice in februari 2022 sloegen de golven over het ponton dat de kade verbindt met het huidige boothuis. De KNRM kon daardoor niet bij de boot komen en dus niet uitrukken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel