Miljoenen vliegjes in Lelystadse appartementen

LELYSTAD • Ma 23 oktober 2023 | 6:46 • Maandag 23 oktober 2023 | 6:46

Ze zijn klein, maar met heel veel en ze veroorzaken flinke overlast: de grasvliegjes die in drie appartementencomplexen in Lelystad zitten. Het gaat om de Haagwinde, Het Hanzehuys en De Waterwijzer, allemaal hogere gebouwen waarin de grasvlieg graag overwintert.

Bewoners en woningcorporatie Centrada ondervinden dit jaar veel hinder van de beesten. Dat is overigens niet helemaal nieuw, grasvliegen veroorzaken ieder jaar ongemak.

Volgens bewoner Corrie Floor van appartementencomplex Haagwinde zaten er bij haar op het balkon de afgelopen twee maanden miljoenen. En via de ventilatieroosters kwamen ze ook naar binnen.

Roosters dichtplakken
Om dat te voorkomen, adviseert Centrada de bewoners om rond deze tijd van het jaar de roosters dicht te plakken en op een andere manier te ventileren. Verder is er weinig tegen zo'n plaag te doen, zegt Centrada.

Alex Mars van Mega-Des Plaagdierbeheersing uit Lelystad bevestigt dat. Bestrijdingsmiddelen die vroeger gebruikt mochten worden, zijn tegenwoordig verboden waardoor het lastig is, zo zegt hij.

Maar als het kouder wordt, gaan de vliegen weg. En de beesten veroorzaken weliswaar overlast, maar ze brengen geen ziektes over en ze leggen geen eitjes in de woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel