Noodopvang vluchtelingen bij Walibi in twee weken helemaal vol

BIDDINGHUIZEN • Ma 23 oktober 2023 | 21:00 • Maandag 23 oktober 2023 | 21:00

De vluchtelingennoodopvang bij Walibi in Biddinghuizen krijgt dinsdag nog twintig bewoners en dan zit de opvang helemaal vol. Dat laat locatiemanager Elsa van der Hoek weten. In de noodopvang op het festivalterrein van Walibi Holland kunnen maximaal 1250 vluchtelingen terecht.

"Tot nu toe loopt alles goed", zegt Van der Hoek. In iets meer dan twee weken is de opvanglocatie helemaal volgelopen. De manager is blij dat dit nu achter de rug is: "We zijn alleen maar bezig geweest met de instroom. Nu komt het moment dat we ook wat meer contact met de bewoners zullen hebben. En dat er meer rust en structuur gaat ontstaan."

Onrustig
Vorig jaar waren er grote paviljoens, met dunne scheidingswanden, zonder plafonds in de privéruimtes. Er was daardoor weinig privacy. Nu zijn er allemaal losse units voor drie of vijf personen geplaatst. Deze bieden veel meer privacy. "Alleen is de WiFi in deze cabins niet heel goed", vertelt Van der Hoek. "Daardoor gaan mensen allemaal naar de recreatieruimte of het restaurant waar de WiFi beter is. Dat maakt het daar wel weer wat onrustig. We gaan daarom proberen of we de ontvangst bij de units kunnen verbeteren."

Verder zijn de faciliteiten volgens de locatiemanager goed op orde: "We kunnen ons nu gaan richten op de start van de activiteiten en ook bijvoorbeeld Nederlandse les."

Gillende Walibi bezoekers
Er zijn nog wel bezoekers bij Walibi. "Ja, dat geeft af en toe nog wel eens een wat vreemde situatie", vertelt Van der Hoek. "In het kader van Halloween zijn er de zogenoemde Fright Night dagen waarbij bezoekers de stuipen op het lijf wordt gejaagd. Dan hoor je aan de ene kant mensen gillen en aan de andere kant lopen de vluchtelingen. Maar na komend weekend gaat Walibi dicht voor bezoekers en dan komt er ook nog weer meer rust."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel