Diwali Festival hoopt op duizenden bezoekers

ALMERE • Vr 27 oktober 2023 | 17:27 • Vrijdag 27 oktober 2023 | 17:27

Almeerders kunnen zaterdag het lichtjesfeest Diwali meevieren, één van de belangrijkste feesten uit het hindoeïsme. Op de Esplanade wordt de hele middag en avond het Diwali Festival gehouden. De organisatie hoopt dat er net als vorig jaar duizenden mensen af komen op de festiviteiten.

"Het wordt heel groots, heel mooi", zegt organisator Maya Nirsoe. "We hebben allemaal voedselkraampjes met Indiaans en Surinaams eten. Maar ook hotdogs en barbecue, noem maar op." Daarnaast is er nog een podium met optredens van verschillende dansgroepen. De dag wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow. "Die is dit jaar op het water, dus we hopen dat dat top wordt. En hopelijk blijft het ook droog."

Het lichtjesfestival
Diwali wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd. De officiële datum van de feestdag is 12 november, maar de organisatie heeft besloten om het festival wat eerder te plannen. "Wij vieren het altijd twee weken eerder", legt organisator Maya Nirsoe uit. "Dat doen we omdat Diwali normaal thuis met je eigen familie wordt gevierd. Nu zijn we samen, en deel je de cultuur."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel