Almeerders worden wakker in nieuwe straat

ALMERE • Do 2 november 2023 | 15:05 • Donderdag 2 november 2023 | 15:05

Bewoners van de Govert Flinckstraat en de Jan Steenstraat in Almere wonen sinds woensdagnacht even in een andere straat. Kunstbende heeft daar en in nog negen andere straten in Almere nieuwe namen op de straatnaamborden geplakt.

De Govert Flinckstraat is nu de Donny Ronnystraat en de Jan Steenstraat heet nu Hardwellstraat. En de Paulus Potterstraat is de Froukjestraat geworden. Kunstbende, een organisatie voor jong, creatief talent, heeft zo in het hele land straatnamen veranderd. Ze zijn niet blijvend; na verloop van tijd worden de oorspronkelijke namen weer zichtbaar.

Kunstbende doet dit om aandacht te vragen voor jonge kunstenaars, de initiatiefnemers vinden dat nieuw talent een podium verdient. ''Er is zoveel talent, maar dat zien we niet terug in het straatbeeld'', zegt één van de deelnemers.

Dit verhaal is gemaakt door Nanko Boelman. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel