Illegaal vuurwerk, namaaksigaretten en namaakkleding gevonden bij controle zeecontainers

LELYSTAD • Do 2 november 2023 | 20:00 • Donderdag 2 november 2023 | 20:00

Bij een controle van zeecontainers op bedrijventerrein Oostervaart in Lelystad zijn woensdag door verschillende opsporingsdiensten meerdere illegale producten gevonden.

In totaal zijn 73 zeecontainers opengemaakt om te bekijken wat erin zit. Tijdens de controle werd onder meer 180 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Ook werden 128 sloffen namaaksigaretten aangetroffen en was één container helemaal volgepropt met namaakkleding. Verder werden er spullen gevonden waarmee hennepplantages opgezet kunnen worden. Tenslotte lagen er twee gestolen kentekenplaten in één van de containers.

De controle werd woensdag uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie, de Douane, de Belastingdienst, het Platform Veilig Ondernemen, de Omgevingsdienst en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC).

Gevaarlijke situaties
De gemeente Lelystad constateert dat verhuurders van opslagruimtes vaak niet weten wat er zich allemaal afspeelt binnen hun onderneming. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor de omgeving.

De controles dienen volgens de gemeente een dubbel doel. Niet alleen om illegale praktijken en ondermijning aan te pakken, maar ook om bewustwording te kweken bij pandeigenaren. Zo wordt erop aangedrongen goede contracten af te sluiten met huurders en betalingen altijd via de bank te laten lopen. Verder krijgen verhuurders informatie over de mogelijkheden om vermoedens van illegale praktijken te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel