Konijnen gedumpt in Horsterwold, Dierenambulance woest

ZEEWOLDE • Do 2 november 2023 | 23:13 • Donderdag 2 november 2023 | 23:13

Onbekenden hebben donderdag zeven tamme konijnen gedumpt in het Horsterwold in Zeewolde. Dat meldt de Dierenambulance Noord-West Veluwe op Facebook. Het gaat om een moederkonijn met zes jongen. Eén van de jonge dieren heeft de dumping niet overleefd.

De konijnen zaten in een soort huisje gemaakt van een krat met een boodschappentas erom heen. Medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat de eigenaar van de konijnen dacht dat de dieren wel zullen overleven in de natuur. Maar volgens de dierenambulance is dat niet het geval: "Tamme konijnen sterven een langzame, tragische dood. Wij zijn kwaad!"

Dierenambulance Noord-West Veluwe

De konijnen werden gevonden in het bos aan de Spiekweg ter hoogte van het Nulderpad. Ze worden nu opgevangen in Dierencentrum de Ark in Harderwijk. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is op de hoogte gebracht van de vondst en doet onderzoek naar de dumping.

Dierenambulance Noord-West Veluwe

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel