Muur van 5 meter hoog inzet van rechtszaak

LELYSTAD • Vr 3 november 2023 | 13:56 • Vrijdag 3 november 2023 | 13:56

Heeft de Eerste Lelystadse Schroothandel (ELS) uit Lelystad een onveilige muur gebouwd? Die vraag stond donderdag centraal in de rechtbank in Utrecht. Daar diende de zaak die ELS had aangespannen tegen de provincie Flevoland.

De schroothandel had de muur tot 5 meter verhoogd aan de Staalstraat in Lelystad. Volgens de buurman, Heynen Systems BV, is de muur gevaarlijk. Heijnen is door de verhoogde muur een deel van zijn terrein aan de Staalstraat kwijt. Zijn personeel zou rond de muur niet veilig kunnen werken. Daarom stapte de buurman naar de provincie Flevoland.

De provincie deed onderzoek naar de muur. ‘Deze te hoge muur is niet veilig’, zo stelde de provincie vast. Daarna legde de provincie een dwangsom op van 15.000 euro aan ELS. Het bedrijf moet voor 24 oktober de muur verlagen tot 2 meter hoog. ELS daagde daarop de provincie Flevoland voor de rechter. Een eigen deskundige van ELS had berekend dat de vijf meter hoge muur wel veilig is.

Is er geen compromis mogelijk?
De buren waren in de zaal dicht bij een akkoord om de schutting op 3 meter te houden, maar op de gang van de rechtbank konden ze het toch niet eens worden. Nu twee deskundigen het niet eens zijn, moet de rechter een oordeel vellen over de hoogte. De muur mag in ieder geval blijven staan tot de uitspraak. De rechter beslist over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel