Vrouw met staaf vol drugs in haar onderbroek op bezoek in gevangenis, betrapt door hond

LELYSTAD • Ma 6 november 2023 | 13:39 • Maandag 6 november 2023 | 13:39

Met een staaf vol hasj in haar onderbroek en een paar bolletjes verstopt in haar mond, wandelde een 35-jarige Rotterdamse op 22 juli de Lelystadse gevangenis binnen. De vrouw ging op bezoek bij haar man, die daar vastzat.

Eenmaal in de wachtruimte, sloeg de drugshond van de beveiliging op haar aan en werd de smokkelwaar ontdekt. De rechter legde haar maandag een taakstraf op.

Smokkel was vrijwillig
De Rotterdamse bekende meteen na de vondst dat ze inderdaad 200 gram drugs de cel in probeerde te krijgen. En dat ze dat helemaal vrijwillig had gedaan.

Waarom, werd maandag niet verder duidelijk in de rechtszaal. Hier kwam ze in verband met werk niet opdagen, ze had haar advocaat afgevaardigd. Daardoor werd er niet al te diep ingegaan op de kwestie.

De raadsman vertelde dat de vrouw momenteel de zorg draagt voor haar twee kinderen en er financieel niet echt zonnig bij zit. Ze woont in bij een vriendin en heeft geen eigen woonruimte. Hij vroeg de rechter dan ook om geen boete of celstraf op te leggen.

Zes kantjes strafblad
Maar volgens de officier van justitie was een celstraf best een optie in dit geval. De Rotterdamse heeft namelijk een flink strafblad van zes kantjes. Ze liep tijdens het incident in de gevangenis ook nog in een proeftijd voor een veroordeling voor winkeldiefstal.

Toch besloot de aanklager haar het voordeel van de twijfel te geven en eiste een taakstraf van 60 uur plus het betalen van de 250 euro boete die nog boven haar hoofd hing. "Ze gaf direct na de vondst openheid van zaken en ze moet voor haar kinderen zorgen. Bovendien is ze nog nooit eerder voor een drugsdelict in aanraking gekomen met Justitie."

De rechter kon zich daar wel in vinden: "Al kon ze natuurlijk ook niet veel anders dan bekennen, na de vondst van de drugs." Hij matigde de taakstraf naar 40 uur. De proeftijd voor de boete verlengde hij met een jaar, zodat ze die nu nog niet hoeft af te tikken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel