Twan Hakvoort van 't Voorhuys uitgeroepen tot Meesterhorecaondernemer

EMMELOORD • Ma 6 november 2023 | 20:52 • Maandag 6 november 2023 | 20:52

Apetrots is ie. Twan Hakvoort van 't Voorhuys in Emmeloord heeft de titel Meesterhorecaondernemer gekregen. En dat is bijzonder, want hij is pas de tweede Nederlander die zich zo mag noemen.

De eigenaar van het 4-sterrenhotel en grand café moest aan een hele lijst voldoen om de titel te bemachtigen. ''Van marketing en personeelsbeleid tot gedragsregels en financiën. Noem alles maar op. Iedereen kan zich opgeven, maar of je het haalt is een tweede'', zegt Hakvoort.

Het geheim van zijn goedlopende horecaonderneming is onder meer het investeren in nieuwe, jonge medewerkers. ''Ik ben de zoon van twee onderwijzers, dus mij kun je niet blijer maken dan jonge mensen aan het werk hebben. Een van de dingen waar we goed op scoren is dan we hen echt ambassadeurs maken van ons vak.''

De aandacht die Hakvoort aan zijn medewerkers geeft betaalt zich dubbel en dwars uit. ''Het is heel simpel eigenlijk. Als je in een jong persoon tijd en aandacht stopt dan kom je vele malen verder met elkaar. Dat vergeten we af en toe.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel