Bewoners Muziekwijk blijven zich fel verzetten tegen bouwplannnen

ALMERE • Di 7 november 2023 | 6:11 • Dinsdag 7 november 2023 | 6:11

Inwoners van de Almeerse Muziekwijk blijven zich fel verzetten tegen bouwplannen van de gemeente. Dat bleek maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst waar ruim 200 mensen aanwezig waren.

De gemeente wil zo'n 170 sociale huurwoningen bouwen op een groen veld aan de Youri Egorovweg. De huizen zijn bedoeld voor onder meer starters, kleine gezinnen, ouderen en thuisloze jongeren. De bouwhoogte loopt op tot zo'n 15 meter, maximaal vijf woonlagen.

Maar een groep omwonenden bleef niet rustig afwachten op de plannen van de gemeente en nam maandagavond het heft in eigen hand.

Drie opties over ligging huizen
Tijdens de informatieavond wilde de gemeente uitleg geven over de ligging van de woningen en hoe de openbare ruimte ingericht zou worden. Vervolgens zouden de aanwezigen aangeven welke optie zij de beste vinden. Ook wil de gemeente Almere een werkgroep samenstellen zodat buurtbewoners hun mening kunnen blijven geven.

Al snel bleek dat de meeste buurtbewoners geen interesse hadden in de drie opties van de gemeente. Een groep bewoners had daarom zelf optie vier bedacht: geen bebouwing.

De meeste aanwezigen hadden bij de ingang een ronde groene sticker gekregen om aan te geven dat zij het groen in hun buurt willen behouden. Het bord met optie vier werd beplakt met de groene stickers en stond aan het eind van de avond vol met handtekeningen.

Hoe moet het nu verder?
Projectleider Claes Groot van de gemeente zegt de emoties en de boosheid van buurtbewoners te begrijpen. Volgens hem bepaalt de gemeenteraad uiteindelijk wat er gaat gebeuren met de bouwplannen aan de Youri Egorovweg. Hij wil eerst luisteren naar de omwonenden en stuurt dan een rapportage naar de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel