Hoe staat je pensioen ervoor? "Veel mensen hebben geen idee"

ALMERE • Wo 8 november 2023 | 15:08 • Woensdag 8 november 2023 | 15:08

Om meer inzicht te krijgen in je eigen pensioen, wordt deze week de Pensioen3daagse gehouden. In het stadhuis van Almere kunnen geïnteresseerden woensdagmiddag op een inloopspreekuur terecht met vragen.

Het is een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken. Verschillende pensioenadviseurs doen in Almere mee. Eén van hen is Ard Endendijk. Volgens hem hebben veel mensen geen idee hoeveel pensioen ze precies opbouwen omdat het een ver-van-mijn-bedshow is en ze er niet naar kijken.

Loonstrookje
Volgens Endendijk gaan mensen pas na hun 50ste een keer kijken hoe hun pensioen eruit zal zien. Dat is best gek, vindt hij. "Want mensen vinden de premie voor de ziektekosten wel heel belangrijk. Maar wat er nou precies op het loonstrookje staat over het pensioen, daar kijken ze niet naar."

Wanneer moet je je dan met je pensioen gaan bezighouden? "Vanaf je dertigste", vindt Endendijk. Dat is belangrijk, omdat niet alle werkgevers een goede pensioenregeling hebben, geeft hij aan. "En als je daar pas na je zestigste achterkomt, ben je te laat. Dan kun je er niets meer aan veranderen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel