Met de trekker een theezakje in een kopje laten zakken bij Akkerbouw Challenge

DRONTEN • Wo 8 november 2023 | 18:53 • Woensdag 8 november 2023 | 18:53

Zo'n 120 studenten hebben vandaag in Dronten tegen elkaar gestreden in de eerste Akkerbouw Challenge. Om de winnaar te worden moesten ze onder meer aardappels keuren, uien op grootte sorteren en bodemmonsters beoordelen. Ook maakte de teabag-challenge onderdeel uit van de wedstrijd, waarbij er met een trekker een theezakje in een kopje moest worden gedaan en was er de akkerbouw quiz.

Het evenement vond plaats bij het Agri Innovation Centre. De organisatie was in handen van het Agro Praktijkcluster van de stichting CIV Groen, die samenwerkt met verschillende MBO-opleidingen en het bedrijfsleven. Onder meer scholen uit Emmeloord, Hoorn, Leeuwarden en Groningen deden mee.

Kennismaken met beroepen
Het doel van de wedstrijd is dat studenten van akkerbouw elkaar leren kennen en dat ze kennis maken met de verschillende beroepen. Volgens Marian van Bree van de organisatie kunnen de deelnemers zo ook ervaren wat ze in de toekomst kunnen gaan doen en met welke verschillende uitdagingen ze te maken krijgen.

Voor de studenten was het een middagje met veel verschillende indrukken waarin ook vaak samengewerkt moest worden. "Ik vind het op zich wel grappig om te doen", vertelt een student. "Je krijgt wat meer inzicht in de dingen die later als akkerbouwer zou kunnen doen."

"Het is beter dan een dag school", vertelt een andere student. "Ik kijk het meeste uit naar de oefeningen met de trekker."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel