Schaatsliefhebbers kunnen binnenkort naar de ijsbaan in Almere Buiten

ALMERE • Wo 8 november 2023 | 22:20 • Woensdag 8 november 2023 | 22:20

Schaatsliefhebbers kunnen vanaf 13 december terecht op een overdekte ijsbaan in Almere Buiten. De ijsbaan was vorig jaar in Almere Stad, maar de winkeliersvereniging in Almere Buiten neemt het stokje over. De ijsbaan is ook in de kerstvakantie geopend, tot 7 januari.

Centrummanager Jimmy van Vliet geeft aan dat Almere Buiten de schaatsgelegenheid wel kan gebruiken. "Een schaatsbaan brengt ander publiek naar ons centrum. Als Almeerders een hele dag gaan shoppen, gaan ze echt naar de stad. Het is lastig om mensen naar ons centrum te trekken, maar zo’n schaatsbaan maakt ons stadsdeel dan toch interessant."

"We willen schoolschaatsen organiseren en ook les geven aan andere groepen met bepaalde clinics", vertelt Van Vliet. Hij zegt dat bezoekers die een uurtje willen schaatsen ook van harte welkom zijn. Ook wordt nagedacht over discoschaatsen en bedrijfsborrels in de avond. Daarnaast staan de winkeliers open voor creatieve ideeën van Almeerders: "Als mensen een goed idee hebben voor een activiteit, dan kunnen ze zich melden."

Almere Buiten had vroeger toch al een ijsbaan?
In 2018 en 2019 was er al een schaatsbaan in Almere Buiten. Vorig jaar faciliteerde Almere Stad de baan. Dat had volgens Van Vliet twee redenen: de hoge energieprijzen en de concurrentie. "In Stad konden de mensen op vertoon van een kassabon gratis schaatsen. Dat kunnen wij niet doen, want die kosten kunnen we niet opbrengen."

"Ook waren de energieprijzen het afgelopen jaar heel hoog. Mensen konden hun eigen energierekening niet betalen, dus wij vonden het niet zo maatschappelijk verantwoord om dan zo’n hele baan neer te leggen die veel stroom verbruikt."

Nu de energieprijzen zijn gedaald, vindt de ondernemer het weer verantwoord om de baan neer te leggen. "De ijsbaanverhuurder heeft enorm veel zonnepanelen die zoveel energie opwekken dat het gelijk staat aan het verbruik van de baan", aldus Van Vliet.

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel