Verwarring bij meldkamer vanwege 'tweede ongeluk' op precies dezelfde plek

BIDDINGHUIZEN • Do 9 november 2023 | 11:53 • Donderdag 9 november 2023 | 11:53

Een telefoontje bij de meldkamer van de hulpdiensten heeft donderdagochtend voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. Langs de Harderdijk tussen Biddinghuizen en Zeewolde zou een auto van de dijk zijn gereden en in het water terecht zijn gekomen.

De precieze locatie? Ter hoogte van hectometerpaaltje 23,4. De melding wordt natuurlijk serieus genomen. Een auto te water is reden genoeg om meerdere brandweerposten te alarmeren. In Dronten en Lelystad gaan de piepers al af.

Déjà vu
Maar de avond ervoor was bij hectometerpaaltje 23,4 ook al een auto van de dijk gereden. In de stromende regen ging het op de Harderbosweg rond 22:30 uur mis. De bestuurder kwam er gelukkig vanaf met alleen een nat pak.

De dijk woensdagavond

En dan is het al snel duidelijk. De melding van donderdagochtend gaat over dezelfde auto, die op dat moment nog altijd naast de dijk in de sloot ligt. Een oplettende automobilist ziet de modderige sporen op de dijk en het autodak boven het water uitsteken, maar heeft geen weet van het ongeluk een avond eerder.
De melder kan gerustgesteld worden en de melding bij de brandweerkazernes wordt ingetrokken.

Berging was nog niet mogelijk
Volgens een politiewoordvoerder was het woensdagavond vanwege de donkere locatie en de stromende regen niet mogelijk om de auto meteen te bergen. Dat zou donderdagochtend na de ochtendspits gebeuren.

Moet er dan niet een bordje in de berm geplaatst worden zodat duidelijk is dat de auto al bij de hulpdiensten bekend is? "Dat is een goede tip, maar zoiets hebben de politieauto's niet standaard mee. En het komt daarnaast niet zo vaak voor dat een auto niet meteen geborgen kan worden", besluit de politiewoordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel