Gymtrainer op Urk geschorst na melding grensoverschrijdend gedrag

URK • Do 9 november 2023 | 12:53 • Donderdag 9 november 2023 | 12:53

Een trainer van de gymvereniging op Urk is geschorst na een melding van grensoverschrijdend gedrag. Een minderjarig meisje heeft zich bij de vereniging gemeld met een klacht over hem.

Het meisje heeft een kopie overhandigd van intensieve contacten met de volwassen trainer, bevestigt voorzitter Pim van Dam van de Christelijke Gymvereniging Urk (CGV Urk). De trainer, die in dienst is bij de vereniging, is vervolgens per direct op non-actief gezet zolang het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag loopt.

Grens aan contact met minderjarige
"Van seksueel misbruik is absoluut geen sprake", verduidelijkt Van Dam. "Zo ver is het absoluut niet gekomen." Hij legt uit dat er grenzen zijn aan het contact dat toegestaan is tussen een trainer en een minderjarige sporter, en dat deze grens volgens hem overschreden is. De gymvereniging als werkgever van de trainer moet daarom in actie komen.

Op dit moment is er slechts één melding van grensoverschrijdend gedrag tegen de trainer, maar Van Dam sluit niet uit dat er meer meldingen volgen. "Er zijn al meerdere gesprekken gepland met andere leden."

Ouders maken zich zorgen
De voorzitter wordt sinds woensdagavond overspoeld met telefoontjes. De leden zijn via e-mail op de hoogte gesteld van de melding. Veel ouders maken zich zorgen en willen meer informatie over het veronderstelde grensoverschrijdende gedrag.

CGV Urk heeft woensdag de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) ingeschakeld. De sportbond zal een onderzoek instellen naar de klacht bij de vereniging op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel