Oud schoolcomplex De Rietlanden verloedert; zo snel mogelijk slopen

LELYSTAD • Do 9 november 2023 | 18:03 • Donderdag 9 november 2023 | 18:03

Het voormalige schoolcomplex van De Rietlanden in Lelystad moet zo snel mogelijk gesloopt worden. De ruiten van het gebouw worden vaak in gegooid en er is sprake van een toename van vandalisme rondom het gebouw. Wethouder Dennis Grimbergen (VVD) wil twee miljoen 'aanvullend voorbereidingskrediet' uittrekken voor de sloop.

Ramen zijn beklad en hoewel de deuren op slot zijn wordt er vaak in gebroken in het oude gebouw. Om erger te voorkomen moet het pad snel gesloopt worden. Grimbergen: "Een leeg gebouw trekt nou eenmaal jeugd aan. En dan worden er vernielingen gepleegd."

De gemeenteraad heeft vorig jaar al één miljoen euro beschikbaar gesteld voor De Rietlanden. Maar Grimberg vraagt daarbovenop nog eens een 'aanvullend voorbereidingskrediet' van twee miljoen. "Aan de ene kant zijn we aan het voorbereiden wat daar kan komen en aan de andere kant heb je de sloopkosten," zegt Grimbergen.

Wanneer gaat De Rietlanden tegen de vlakte?
Wanneer het schoolgebouw precies gesloopt wordt, is nog niet bekend. "Dat weten we pas als de raad daarover een besluit heeft genomen," zegt Grimbergen. Of de oude gymzaal van De Rietlanden, die nog gebruikt wordt, ook tegen de vlakte gaat, is nog niet duidelijk.

Op de plek van de oude school worden naar verwachting woningen gebouwd. Hoeveel het er worden, is niet bekend maar als het van Grimbergen afhangt komen er - behalve de ander driehonderddertig andere woningen op het Campusterrein - nog zo'n driehonderd op het terrein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel