Almere decor van verfilming boek Peter R. de Vries

ALMERE • Vr 10 november 2023 | 5:33 • Vrijdag 10 november 2023 | 5:33

Een select gezelschap mocht donderdagmiddag twee afleveringen bekijken van de nieuwe serie 'Een Moord Kost Meer Levens'. De afleveringen werden vertoond in theater Corrosia in Almere Haven. De serie speelt zich namelijk af in Almere.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Peter R. de Vries. Het waargebeurde verhaal gaat over Paul Spruit. Hij was puber toen zijn vader werd gearresteerd voor de moord op twee kinderen. Paul, zijn moeder en zijn zus hadden geen idee dat hun vader dit op zijn geweten had.

Nadat alles aan het licht gekomen was, had het gezin Spruit geen normaal leven meer. De moeder van Paul kreeg een nieuwe partner, maar die was verslaafd en gewelddadig. Omdat aangiftes bij de politie niets uithaalden, doodde Paul uiteindelijk zijn stiefvader.

Langgekoesterde droom van Peter
Het boek van Peter R. de Vries werd in 1994 gepubliceerd. Volgens scriptschrijver en regisseur Marco van Geffen wilde De Vries heel graag dat het boek verfilmd werd.

Twee jaar geleden werd Van Geffen gevraagd om een serie te maken over het boek. Het scenario schreef hij samen met de familie De Vries en het productiehuis Messercola.

Van Geffen is blij dat hij de eerste twee afleveringen in Almere kon vertonen. De serie 'Een Moord Kost Meer Levens' is vanaf dinsdag 14 november te bekijken bij streamingsdienst Videoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel