Huis en auto in Almere beschadigd door explosies: 'Geen idee wie dit gedaan kan hebben'

ALMERE • Vr 10 november 2023 | 14:40 • Vrijdag 10 november 2023 | 14:40

Bewoners van de Hofmark in Almere Haven zijn donderdagavond rond 23:00 uur opgeschrikt door twee explosies. Toen één bewoner poolshoogte ging nemen, zag hij zijn eigen auto en voordeur in brand staan. Er is niemand gewond geraakt.

De man kon zelf de brandende voordeur blussen. Niet veel later arriveerde de brandweer die de auto heeft geblust. Het voertuig is total loss.

Volgens een omstander kwam de Forensische Opsporing ter plaatse voor onderzoek. De bewoner van de Hofmark zegt geen idee te hebben wie dit gedaan zou kunnen hebben en waarom hem dit werd aangedaan. Volgens de politie gaat het om een doelgerichte actie.

Reeks explosies
Het is de zesde maand op rij dat er een explosie heeft plaatsgevonden bij een woning in Almere. In een interview bij het Weekendcafé liet burgemeester Van der Loo weten dat hij elk incident er één te veel vindt. Ook zijn er maatregelen getroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel