Gewapende overval op Primera Almere Buiten: "Ze hebben overal schijt aan"

ALMERE • Za 11 november 2023 | 15:54 • Zaterdag 11 november 2023 | 15:54

De Primera aan het Noordeinde in Almere Buiten is zaterdagochtend overvallen. Dat gebeurde rond 11.40 uur. Volgens de politie ging het om een gewapende overval.

De politie zoekt naar drie jongens die na de overval zijn gevlucht. Daarom werd een Burgernetactie opgezet. De jongens droegen mondkapjes en donkere kleding. Volgens het signalement hebben ze een plastic Albert Heijn-tas bij zich.

"Ze hebben overal schijt aan", vertelt een oud-politieman die in de buurt woont. "Het waren drie gemaskerde mannen. Ik weet niet wat ze buitgemaakt hebben maar voor een postzegel kom je hier niet. Voor het personeel blijft een overval heel lang hangen. Zodra er mensen binnenkomen ga je toch een beetje kijken. Je bent minder onbevangen."

"Schandalig, het gebeurt steeds meer tegenwoordig", vertelt een vrouw die aan het winkelen is. "Het is triest die mentaliteit. Dat ze niks anders te doen hebben. Het is hier recentelijk ook nog verderop gebeurd bij een winkel. Het lijkt wel of de grenzen steeds verder verlegd worden met wat ze doen."

Buit onbekend
De politie waarschuwt dat bij het zien van de jongens men niet zelf actie moet ondernemen, maar direct 112 moet bellen. De winkel is na het incident gesloten. Of er mensen gewond zijn geraakt bij de overval en of er iets buitgemaakt is, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel