Flevolandse reclamespot die verkeersveiligheid moet verhogen, verlaagt die volgens VVN juist

FLEVOLAND • Di 14 november 2023 | 6:20 • Dinsdag 14 november 2023 | 6:20

Een radioreclame van de provincie om de verkeersveiligheid in de provincie tijdens de oogsttijd te verhogen werkt mogelijk juist averechts. Dat zegt Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Door de toeter die in de reclame te horen is, kunnen mensen schrikken en daardoor gevaarlijk handelen. VVN adviseert de provincie om het geluid van de claxon uit de reclame te halen.

Gladde wegen
De reclame wordt al jaren gebruikt is geregeld bij Omroep Flevoland te horen. Hij moet waarschuwen voor gladde wegen door klei en modder. Door de oogsttijd ligt dat nu vaker op de weg. Aan het eind van de spot hoor je het geluid van een toeterende auto.

Het gevaar is dat bestuurders door zo'n toeter schrikken, laat VVN weten. "Mensen gaan dan meteen in hun spiegel kijken en bijvoorbeeld hard remmen of een ruk aan het stuur geven", vertelt een woordvoerder.

Dat geldt vooral als je de spot voor het eerst hoort. "Laten we eerlijk zijn, als je hem een keer of vijf, zes gehoord hebt, dan weet je dat hij nep is."

Nergens voor nodig
De 'enorme' toeter is volgens VVN ook nergens voor nodig. "De spot komt prima tot zijn recht als dat toetertje wegblijft", vertelt de woordvoerder. De provincie krijgt voor de inhoud van de reclameboodschap overigens wel een compliment van VVN.

Update: Inmiddels heeft de provincie laten weten dat de reclamespot aangepast zal worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel