Geen tijdelijke stop op nieuwe distributiecentra in Lelystad

LELYSTAD • Wo 15 november 2023 | 8:24 • Woensdag 15 november 2023 | 8:24

De gemeente Lelystad gaat geen voorlopige stop zetten op het verkopen van grond aan nieuwe distributiecentra. Een voorstel daarvoor werd dinsdag door de gemeenteraad verworpen. Nipt: 18 raadsleden stemden voor het plan, 19 raadsleden stemden tegen.

Het idee voor een tijdelijke stop kwam van CDA, die gesteund door ChristenUnie, SP, PvdA en GroenLinks een voorstel daarvoor indiende. Deze partijen vinden dat er eerst werk moet worden gemaakt van de huisvesting voor internationale medewerkers, omdat daar een schreeuwend tekort aan is.

Woningnood
Het gevolg daarvan is dat veel van hen gezamenlijk huizen betrekken in wijken als Het Bastion en dat weer voor veel overlast zorgt. Ook wilden de partijen eerst criteria opstellen waaraan nieuwe distributiecentra moeten voldoen, zodat Lelystad daar, door in te zetten op technisch hoogwaardige centra, de krenten uit de pap kan pikken.

Van der Valk Investments kwam vorige week met een initiatief voor huisvesting voor 2.500 arbeidsmigranten. Daarnaast heeft een meerderheid in de gemeenteraad er ook vertrouwen in dat huisvesting uiteindelijk goed geregeld gaat worden, ook voor distributiecentra waarmee al afspraken zijn gemaakt over de komst naar Lelystad (zoals Jysk, Bestseller en Bol.com).

De tijdelijke stop op nieuwe distributiecentra komt er dus niet. Die centra kunnen zich nog altijd melden bij de afdeling ‘Economische Zaken’ van de gemeente.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel