Bijna 185.000 illegale sigaretten in beslag genomen

ALMERE • Wo 15 november 2023 | 10:28 • Woensdag 15 november 2023 | 10:28

De politie heeft vorige week bijna 185.000 illegale sigaretten gevonden bij een controle van een bedrijfspand aan de Hefbrugweg in Almere Buiten. Dat maakt de gemeente Almere woensdag bekend.

Naast de sigaretten werden ook drie flessen lachgas en diverse materialen voor wietteelt gevonden. Ook kwam de politie zeventien kentekenplaten tegen die niet meer in omloop mochten zijn en eigenlijk vernietigd hadden moeten worden. Verder werd een gestolen voertuig teruggevonden en ontdekte de politie een voertuig dat als geëxporteerd stond geregistreerd.

De politie hield de controle samen met de gemeente en de douane. De gemeente wil ondermijnende criminaliteit terugdringen met deze controles. Bij ondermijning worden bijvoorbeeld legale bedrijven gebruikt voor criminele handelingen of om crimineel geld wit te wassen. De gemeente meldt dat per overtreding een "passende maatregel" wordt genomen.

Tweede keer in één week
Het was binnen Flevoland overigens de tweede keer in één week dat er veel sigaretten in beslag zijn genomen. Vorige week gebeurde dat ook al bij een verkeerscontrole in de Noordoostpolder. Toen had iemand duizenden sigaretten in een bestelbusje liggen.

Vangst in Noordoostpolder

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel