Dronken automobilist die met 185 km/u botsing veroorzaakte mag drie jaar niet rijden

SWIFTERBANT • Wo 15 november 2023 | 19:00 • Woensdag 15 november 2023 | 19:00

Een 71-jarige man uit Groningen reed vorig jaar juli terwijl hij dronken was met zo'n 185 kilometer per uur tegen een andere auto aan in Swifterbant. Daarin zaten twee personen, waarvan er één blijvend hersenletsel opliep. De dronkaard mag nu van de rechter drie jaar lang niet meer achter het stuur kruipen en krijgt ook een taakstraf van 160 uur.

Het vonnis van de rechtbank in Lelystad is gelijk aan de strafeis die de officier van justitie twee weken terug neerlegde. De rechtbank oordeelt dat de Groninger 'zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag' heeft vertoond.

De automobilist zou die zomeravond de BOB zijn zodat zijn zoons, met wie hij op visite was in Nieuwegein, alcohol konden drinken. De man verzweeg echter tegenover zijn zoons dat hij toch een biertje of vijf op had.

Heen en weer slingeren
In de Audi A7 van één van de jongens ging het in de buurt van Swifterbant mis. Met een vaart van zo’n 185 kilometer per uur reed de man in op zijn voorligger, een Fiat Panda waar twee mensen in zaten. Die kwamen na heen en weer geslinger over de snelweg tot stilstand.

De bestuurder en zijn vriendin waren twee weken geleden in de rechtszaal om hun verhaal te doen. De vrouw heeft blijvend hersenletsel, waardoor ze het opzetten van haar eigen bedrijf heeft moeten staken.

Zowel zij als haar vriend kampen met stress- en angstklachten en ervaren nog dagelijks de gevolgen van het ongeluk. Ze wonen inmiddels in Italië.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel