Panden gesloten door burgemeester na drugsvondsten

LELYSTAD • Wo 15 november 2023 | 18:08 • Woensdag 15 november 2023 | 18:08

Burgemeester Ineke Bakker van Lelystad heeft twee bedrijfspanden in de provinciehoofdstad tijdelijk laten sluiten. Dat is gebeurd vanwege het aantreffen van drugs, eerder dit jaar. Het gaat om gebouwen aan de Zuiveringweg en Kolkweg op industrieterrein Noordersluis.

Het pand aan de Zuiveringweg werd vorige week woensdag voor een periode van zes maanden gesloten. In dit gebouw werd in augustus een grote partij harddrugs aangetroffen. Ook werden middelen gevonden waarmee synthetische drugs kunnen worden gemaakt.

Woensdag werd het bedrijfspand aan de Kolkweg gesloten. Daar trof de politie in oktober een hennepkwekerij met zo'n 400 planten aan. Dit pand is door de burgemeester voor een periode van drie maanden gesloten.

Drugsvondsten staan los van elkaar
De sluitingen zijn bedoeld om nieuwe criminaliteit te voorkomen. Zo moet de omgeving veilig blijven. Beide vondsten op industrieterrein Noordersluis houden geen verband met elkaar, benadrukt de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel