'Pollers' moeten Stadshart Lelystad vrijhouden van ongewenste auto's

LELYSTAD • Wo 15 november 2023 | 22:48 • Woensdag 15 november 2023 | 22:48

De gemeente Lelystad gaat onderzoeken of 'pollers' een effectief middel kunnen zijn om ongewenst autoverkeer van koeriers en bevoorradingstrucks in het Stadshart tegen te gaan. Pollers zijn palen die omhoog komen, buiten de tijden waarop winkels bevoorraad mogen worden.

Hulpdiensten hebben apparatuur om ze te bedienen, net als de gemeente die ze kan gebruiken als er een trouwstoet op het Stadhuisplein moet worden toegelaten, maar verder kan daarmee ongewenst autoverkeer worden tegengegaan.

Gevaarlijke situaties
De InwonersPartij Lelystad constateert dat er te pas en te onpas auto’s en vrachtwagens door het Stadshart rijden op tijden dat het eigenlijk niet mag. Dat levert gevaarlijke situaties op en zorgt ook voor veel ergernis; bij het winkelend publiek en bij de InwonersPartij. Tijdens de raadsvergadering van Lelystad bleek dat bijna alle partijen zich eraan ergeren. Alleen Jong Lelystad stemde tegen het onderzoek.

De verkenning naar de pollers moet in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn, zodat de gemeenteraad zich daarna kan buigen of er inderdaad beweegbare paaltjes worden geplaatst.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel