Parkeerproblemen dwingen moskee El-Imaan in Lelystad tot verhuizing

LELYSTAD • Do 16 november 2023 | 17:11 • Donderdag 16 november 2023 | 17:11

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad wil de El-Imaan moskee in Lelystad verplaatsen van de IJssellaan naar het Kofschip. Ook wil het college alvast 100.000 euro uittrekken voor de voorbereiding van de verhuizing van de moskee.

De geloofsgemeenschap die de moskee in de Zuiderzeewijk bezoekt groeit volgens de gemeente al jaren. Daardoor zou de locatie te klein worden. In de wijk is steeds meer parkeeroverlast van de moskeebezoekers. Nieuwbouw is op de huidige locatie geen optie omdat de parkeerproblemen niet kunnen worden opgelost.

De gemeente is al jaren met het moskeebestuur in overleg over een 'toekomstbestendige moskee die past bij de wensen en behoeften van de gebruikers'. Dit zou volgens de gemeente kunnen met een nieuwe moskee aan het Kofschip. De meeste leden van de geloofsgemeenschap wonen in de Zuiderzeewijk. De nieuwe locatie ligt op een steenworp afstand, net buiten de wijk aan de andere kant van de Zuigerplasdreef.

Woningbouw
Op de plek waar de moskee nu nog zit kan volgens de gemeente op termijn woningbouw komen. De gemeente wil met het moskeebestuur de plannen en de juridische details voor de nieuwe en oude locatie uitwerken. Hiervoor zou de 100.000 euro gebruikt moeten worden. De gemeenteraad moet zich nog over de plannen buigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel