St Jansdal heeft nu Acute Opname Afdeling: 'Snelle behandeling na onderzoek'

FLEVOLAND • Vr 17 november 2023 | 6:45 • Vrijdag 17 november 2023 | 6:45

Ziekenhuis St Jansdal heeft een nieuwe afdeling in Harderwijk geopend: een Acute Opname Afdeling (AOA). Daar komen patiënten terecht na een bezoek aan de polikliniek of na een doorverwijzing vanaf de spoedeisende hulp.

De AOA is een nieuw type afdeling binnen het St Jansdal met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten. Patiënten blijven maximaal twee dagen. Alles is erop gericht om in die tijd te onderzoeken wat het probleem is om vervolgens de klachten te behandelen. 

Dankzij de AOA hoeven patiënten minder lang op de spoedeisende hulp blijven. Ook zorgt het voor meer rust op andere verpleegafdelingen, omdat daar geen opnames meer plaatsvinden in de avond en nacht. Patiënten worden het komende weekeinde naar de nieuwe afdeling verhuisd.

Dagbehandeling naar Lelystad vanwege renovatie
De nieuwe afdeling is onderdeel van een nieuwe vleugel van het ziekenhuis. Het nieuwe 'Bouwdeel Zuid' bestaat uit vier bouwlagen. Op de begane grond is de AOA gehuisvest. Daarboven, op de eerste verdieping, komt de hartbewaking en IC. De tweede etage van het nieuwe bouwdeel wordt de nieuwe locatie van de kinderafdeling. En op de bovenste etage komt de afdeling oncologie.

Met de afronding van 'Bouwdeel Zuid' komt er ruimte om ook andere delen van het ziekenhuis in Harderwijk te gaan verbouwen. Volgens zorgmanager Bart Valkema van het St Jansdal wordt daarvoor de dagbehandeling tijdelijk verplaatst naar de locatie Lelystad. Dat levert het ziekenhuis in Harderwijk de ruimte om het pand daar te kunnen renoveren. Dat geldt voor een periode van drie jaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel