Lelystad vindt een tijdelijke sporthal niet nodig omdat er genoeg mogelijkheden zijn

LELYSTAD • Vr 17 november 2023 | 7:42 • Vrijdag 17 november 2023 | 7:42

Lelystad heeft geen tijdelijke sporthal nodig in afwachting van de komst van een vierde sporthal. Dat zegt wethouder Rinze Broekema. De gemeente heeft dit laten onderzoeken omdat de vierde sporthal nog wel enkele jaren op zich laat wachten.

Volgens de wethouder is de huidige vraag in evenwicht met het aanbod. De gemeenteraad vroeg een jaar geleden nog om een tijdelijke voorziening, in afwachting van de nieuwe sporthal, omdat daar dringend behoefte aan zou zijn.

Spreiding van gebruik
"Het is waar dat er bij de gemeente wel signalen binnenkomen, dat het knelt. Maar dat heeft meer te maken met de spreiding van het gebruik: als veel verschillende sporten tegelijk gebruik willen maken van een sporthal, dan kan dat knellen", aldus de wethouder.

Volgens Broekema moeten verenigingen af en toe schikken en op een moment naar een sporthal gaan dat deze niet in gebruik is: "Ook het bewegingsonderwijs heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor bepaalde uren. We hebben daarover afspraken gemaakt met hen."

Probleem bij hockeyclub
Hockeyclub MHCL lijkt in de winter wel een probleem te hebben. Dan trainen ze drie maanden volledig binnen. "Het Sportbedrijf is daarover met ze in goed overleg, om te kijken welke oplossingen er zijn", zegt Broekema.

"Voor het seizoen 2023/2024 is de huidige capaciteit van binnensportlocaties voldoende, maar mocht daar verandering in komen, dan gaan we zoeken naar oplossingen."

Extra geld voor sport in Lelystad
Eerder deze week werd bekend dat Lelystad de komende twee jaar 200.000 euro extra investeert in sport. Met behulp van dat geld moet de uitvoering van de sportvisie en de ontwikkeling van sportaccommodaties voortvarender worden aangepakt. Daarbij werd toen ook nog gesproken over de tijdelijke sporthal.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel