Jaar na allesverwoestende brand is Weevers klaar voor de toekomst

ZEEWOLDE • Zo 19 november 2023 | 16:59 • Zondag 19 november 2023 | 16:59

In december vorig jaar ging het bedrijf in vlammen op. Weevers Mechanisatie, gespecialiseerd in het verkopen en onderhouden van trekkers en andere landbouwmachines, moest tijdelijk verhuizen naar het veel kleinere pand van de buren. Maar nu, een jaar later, staat Andreas Weevers op het punt om zijn nieuwe bedrijfspand te openen.

"Het voelt als thuiskomen", zegt hij trots tijdens een rondleiding. Het nieuwe gebouw, dat nu nog wordt afgewerkt, is vrijwel hetzelfde als het gebouw dat vorig jaar afbrandde. Een klein verschil: het plafond van de werkplaats is 1,5 meter hoger. Dat bleek toch handiger.

Het nieuwe pand

De tractoren staan nu nog bij de buren

'Dit vergeet je nooit meer'
In december vorig jaar verwoestte een grote brand het hele gebouw. De showroom, werkplaats en kantoren gingen allemaal verloren. Andreas en zijn collega's konden niets doen dan toekijken. "Zo'n moment vergeet je nooit meer. Dat is gewoon verschrikkelijk." Een aantal trekkers van klanten ging verloren, waaronder twee die later die week mee zou doen met de jaarlijkse lichtjestour.

"Ik ben blij dat we weer terug zijn op ons eigen plekje", zegt Weevers, terwijl hij van het dak van zijn nieuwe pand neerkijkt op zijn tijdelijke onderkomen. Hij is blij met de flexibiliteit van zijn klanten, werknemers en vooral de prettige samenwerking met de "concullega's" bij wie hij tijdelijk kon intrekken. "Liever had ik het niet zo, absoluut niet. Maar we hebben het wel gered."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel