Zeewolde reikt eerste jeugdlintje uit

FLEVOLAND • Ma 20 november 2023 | 6:20 • Maandag 20 november 2023 | 6:20

Zeewolde gaat voor het eerst met een lintje een kind of jongere uit de gemeente in het zonnetje zetten. Maandagavond reikt de burgemeester het speciale lintje uit in de raadzaal van het gemeentehuis. Aan wie, dat blijft tot 20.00 uur een verrassing.

Het gaat om iemand die iets bijzonders heeft gedaan of zich op een hele speciale manier heeft ingezet voor anderen.

Maximaal twee lintjes
Er zijn twee categorieën: Een jeugdlintje voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar en een jongerenlintje voor jongeren van 14 tot en met 20 jaar. Per groep reikt Zeewolde maximaal twee lintjes uit.

De gemeente deed in september een oproep aan de inwoners om jonge kandidaten voor een lintje in te sturen. Zeewoldenaren hadden daar tot 15 oktober de tijd voor. Daarna boog een jury zich over de inzendingen.

De lintjes worden op de internationale Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Natuurlijk maakt de gemeente daar een klein feestje van. Familie en vrienden zijn welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel