Kwijtgeraakt bewijsstuk boven water; rechtszaak tegen verdachte stalking uitgesteld

LELYSTAD • Ma 20 november 2023 | 21:19 • Maandag 20 november 2023 | 21:19

De rechtszaak tegen een man uit Lelystad die wordt verdacht van onder meer verkrachting en stalking is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De advocaat van de verdachte krijgt daarmee de tijd om een document dat eerder miste in het strafdossier te bestuderen.

De 46-jarige Lelystedeling wordt verdacht van het stalken van zijn ex, tevens moeder van hun drie zonen. Hij zou haar na het stranden van een relatie van 16 jaar hebben lastiggevallen met berichtjes, telefoontjes en ongewenste bezoekjes. Hij zou ook een tracker onder haar auto hebben geplaatst om haar gangen te kunnen volgen.

In oktober werd tegen de man een celstraf van twee jaar geëist. Uiteindelijk kwam er geen uitspraak, omdat er een bewijsstuk in het dossier ontbrak. Het ging om een dossier waaruit bleek dat de telefoongesprekken die de verdachte vanuit de gevangenis voerde, volgens de regels openbaar zijn gemaakt. Het bewijsstuk is later teruggevonden en toegevoegd aan het dossier.

Het was de bedoeling dat de rechtszaak maandag zou worden afgerond, maar daar was de advocaat van de verdachte het niet mee eens. Die vond dat eerst beoordeeld moest worden of het zoekgeraakte stuk überhaupt wel mocht worden toegevoegd aan het dossier.

De rechtbank vindt dat het stuk inderdaad kan worden toegelaten. De officier van justitie kwam direct met een nieuwe eis voor een celstraf van 23 maanden. De advocaat vroeg vervolgens om uitstel van de zaak om het stuk goed te kunnen bestuderen en zo nieuwe onderzoeksvragen te kunnen stellen. De rechtbank ging mee in dat verzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel