Vandalen slaan toe, geen kop meer op kunstkoe

ZEEWOLDE • Di 21 november 2023 | 12:35 • Dinsdag 21 november 2023 | 12:35

De felgekleurde kunstkoe in het centrum van Zeewolde is maandagavond vernield. De kop van de koe is van de romp af. Mogelijk gaat het om vuurwerkvandalen, maar dat is niet duidelijk.

Het kunstwerk staat op een grasveld voor een ijssalon in het winkelcentrum. In de zomer is het een geliefd klimobject voor kinderen. De gemeente denkt dat het maandagavond rond 20:00 uur gebeurd is.

Kunstenares Ella Steenmeijer wist dinsdagochtend nog van niks. "Hij is al een keer gestolen, maar dit is wel wat heftiger. Ik heb ieder hoekje en gaatje met een kwast geverfd. Het raakt mij wel."

Wilma Koekoek van de gemeente laat weten dat ze het 'spijtig' vindt dat de koe kapot is gemaakt. De kop die in stukken werd teruggevonden is meegenomen door de kunstwacht van de gemeente.

Voorbijgangers reageren geschrokken op het nieuws: "Waar is dat voor nodig?" vraagt een vrouw zich hardop af. "Ik vind het echt schandalig. Als mijn zoon zoiets zou doen dan zou ik aan zijn oren hierheen halen en vragen: Wat is dit nu?"

In de loop van de dag wordt de koe weggetakeld omdat de gemeente bang is dat hij nog verder gesloopt zal worden. Of hij weer terug komt durft Koekoek niet te zeggen. Er is ook aangifte gedaan, de gemeente roept getuigen op zich te melden bij de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel