Samen koffie drinken in Kraggenburg om eenzaamheid tegen te gaan

KRAGGENBURG • Di 21 november 2023 | 16:38 • Dinsdag 21 november 2023 | 16:38

Voor alleenstaande inwoners van Kraggenburg is er een bel- en bezoekcirkel, maar er wordt steeds minder gebruik van gemaakt. De beldienst ontstond in coronatijd om eenzaamheid tegen te gaan. Maar de dienst staat op een laag pitje door een alternatief, namelijk een wekelijkse koffieochtend in het plaatselijke dorpshuis.

Inmiddels ontvangen vrijwilligers elke dinsdagochtend een tiental alleenstaande Kraggenburgers. Zij komen naar Het Klokhuis om de week te breken. "Mensen lijden meestal onder het niet hebben van contact", vertelt vrijwilliger Wietse.

Bij de ontmoetingen wordt gesproken over de laatste ontwikkelingen en activiteiten, zowel in Kraggenburg als in de Noordoostpolder. Op die manier blijft iedereen op de hoogte en betrokken bij het dorp, stelt voorzitter Jules Overmars van de Werkgroep Omzien vast.

Geen verplichtingen
Er komen geregeld sprekers over allerlei thema's naar de koffieochtend. Maar er kan ook gebiljart worden of geluisterd naar speciale muziek op verzoek. Vrijwilliger Wietse: "Het is goed dat het er is. Je kunt er zonder verplichtingen naar toe."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel