Vuurwerkverbod Almere uitgebreid: op deze plekken is afsteken verboden

ALMERE • Do 23 november 2023 | 16:30 • Donderdag 23 november 2023 | 16:30

In Almere komen extra vuurwerkvrije zones tijdens de komende jaarwisseling. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In die zones is het dan verboden om vuurwerk af te steken.

Bij de vorige jaarwisseling waren er al drie vuurwerkvrije zones. Zo mocht er geen vuurwerk afgestoken worden in de directe omgeving van het dierenasiel in Almere Buiten. Ook dit jaar mag dat niet.

Nu geldt het verbod ook voor alle parken, het Rondje Weerwater en het Almeerderstrand. Ook is het verbod iets uitgebreid in de natuurgebieden van het Flevolandschap, inclusief de Noorderplassen West en Oost.

Op deze kaart zie je de zones waar geen vuurwerk mag worden afgestoken:

Gemeente Almere
Boetes of Halt-traject
In de gebieden van Staatsbosbeheer, waaronder het Almeerderhout en de Oostvaardersplassen, gold al een vuurwerkverbod. Bewoners worden erop geattendeerd dat het afsteken van vuurwerk daar ook niet mag.

Mensen die toch vuurwerk afsteken in een van de vuurwerkvrije zones riskeren een boete of, in het geval van minderjarigen, een Halt-traject. In de overige delen van de stad mag alleen vuurwerk afgestoken worden op 31 december vanaf 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur 's nachts.

Totaalverbod
Overigens wordt donderdagavond in de Politieke Markt gesproken over een mogelijk totaalverbod op het afsteken van vuurwerk in de stad. Daar wordt al jarenlang over gesproken, maar voorstellen daarvoor behaalden telkens geen meerderheid. GroenLinks en de Partij voor de Dieren hebben nu een motie ingediend waarin ze het college opdragen om met een meerjarenplan te komen voor een vuurwerkverbod.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel