Nieuw thuis voor mensen met verstandelijke beperking midden in centrum

EMMELOORD • Zo 26 november 2023 | 10:16 • Zondag 26 november 2023 | 10:16

In het centrum van Emmeloord is zaterdag een nieuwe woonlocatie voor bewoners met een verstandelijke beperking geopend. Het pand van zorgorganisatie Triade Vitree heeft 40 appartementen.

"De mensen hebben hier een eigen kamer met sanitair", vertelt Norma van Burgsteden van Triade Vitree. "Ze kunnen hun eigen bezoek ontvangen maar tegelijkertijd kunnen ze ook samenkomen in de gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Ze kunnen dus zelfstandig wonen maar elkaar ook vinden."

Eigen wc en douche
Op de nieuwe plek aan de Noordzijde zijn drie groepen die vroeger hun eigen gebouw hadden in Emmeloord samengevoegd. De bewoners, die er inmiddels al een aantal weken wonen, zijn tevreden. "Ik vind het leuk hier. Het uitzicht, de kamer en ik heb nu ook een eigen wc en douche", vertelt bewoner Bart.

"Het is fijn dat het in het centrum is", vertelt bewoner Stephanie. "Dan kan ik gemakkelijk naar de Jumbo en je loopt hier zo de Lange Nering op."

Het pand is met de nieuwste apparatuur op het gebied van zorgverlening uitgerust en is duurzaam gebouwd waardoor het tientallen jaren meekan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel