Sinterklaas bezoekt azc's in Flevoland: "Elk kind verdient een betovering"

FLEVOLAND • Di 28 november 2023 | 10:25 • Dinsdag 28 november 2023 | 10:25

Kinderen die in Flevolandse asielzoekerscentra wonen, krijgen deze week bezoek van Sinterklaas. Ze worden verrast met cadeautjes, pepernoten en andere zoetigheid. De stichting People for People organiseert de bijzondere sinterklaasviering en doet dat voor de tweede keer.

Volgens Marcella Simons van People for People is het feest niet vanzelfsprekend voor de kinderen in de asielzoekerscentra. Doel van het feest is om de jongeren een onvergetelijke dag te bezorgen en kennis te laten maken met de Nederlandse traditie.

"Elk kind verdient een betovering van Sinterklaas", zegt Simons. Het is volgens haar heel ontroerend om te zien hoe een klein, gedoneerd geschenk, zoals knuffels of een duplo trein, in deze moeilijke tijden hoopvol kan zijn voor degenen die hun huis hebben moeten verlaten.

Dinsdag wordt een feest georganiseerd in Luttelgeest. Donderdag gaat Sinterklaas op bezoek bij het AZC in Dronten, zondag is hij in Amsterdam en volgende week dinsdag in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel