Trend bij de slager: 'Niet iedereen zijn eigen biefstukje, maar één stuk familievlees'

ALMERE • Wo 29 november 2023 | 5:44 • Woensdag 29 november 2023 | 5:44

De drukste maand van het jaar staat voor de deur voor de Almeerse slagerij Nice to Meat. Met de komende feestdagen stapelen de bestellingen zich op. Het familiebedrijf dat vooral aan horecabedrijven levert, bestaat bijna 130 jaar en is weer klaar voor de decembermaand.

"Het wordt echt heel druk", zegt directeur en eigenaar Mikel Pouw. Vanwege Sinterklaas komen dit weekend al veel families bijeen. "We zien echt dat gourmetten echt enorm wordt opgepakt door mensen online en hier in de pop-up winkel. En in de horeca zijn mensen allemaal voor het kersmenu aan het bestellen."

Trends
Rollades zijn weer helemaal terug. En rundvlees is populair. "Hert blijft het altijd heel goed doen met de kerst", vult Pouw aan. "Mensen kiezen ook graag voor een groot stuk familievlees. Dus niet iedereen zijn eigen biefstukje, maar vaak een hertenrugfilet in z'n geheel. Of een mooi staartstuk. Dat kan je prachtig met z'n tienen eten. Of ossenhaas in bladerdeeg. Dat zien we als echte trends voor dit jaar."

Voor vegetariërs tipt Pouw als vleesalternatieven vegan spark gemaakt uit groenteproducten en plantaardige steaks van redefine uit de 3D-printer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel