Vader die zwaar hersenletsel bij baby veroorzaakte krijgt jaar cel

ALMERE • Wo 29 november 2023 | 19:07 • Woensdag 29 november 2023 | 19:07

Een 32-jarige Almeerder die vijf jaar geleden zijn dochtertje van toen 2,5 maand oud zo ernstig mishandelde dat ze zwaar hersenletsel opliep, moet een jaar de cel in. De veroordeling is een stuk lager dan de eis van de officier. Die eiste dat de man drie jaar de cel in moest.

De rechtbank vindt een lagere straf passender, omdat de zaak niet snel genoeg behandeld is. Meestal wordt een rechtszaak binnen twee jaar afgehandeld. Deze zaak duurde bijna 5,5 jaar, zeggen de rechters.

'Aanval epilepsie'
De Almeerder heeft altijd ontkend zijn dochter iets te hebben aangedaan. Hij denkt dat het meisje misschien een aanval van epilepsie heeft gehad, waardoor ze heel hard met haar hoofd op en neer sloeg. Of dat er iets is gebeurd tijdens een logeerpartijtje een paar dagen eerder bij een 'voormalige vriendin' of misschien zelfs bij de geboorte van zijn dochter en haar tweelingbroertje.

De rechtbank vindt dat er wel voldoende bewijs is dat het letsel van de baby is ontstaan door een 'grote krachtinwerking' door haar vader. Wat dat precies is geweest, is nooit duidelijk geworden. Dat kan schudden zijn geweest of haar met haar hoofdje ergens tegenaan slaan.

Bijna jaar uit huis
Het meisje maakt het goed nu, zei de vader tijdens de rechtszitting. Zij en haar broertje zijn na het incident bijna een jaar uit huis geplaatst geweest. Inmiddels is het toezicht op het gezin opgeheven en is er een derde kindje bijgekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel