Liefhebbers van vinyl kunnen weer terecht in Lelystad

LELYSTAD • Wo 29 november 2023 | 17:53 • Woensdag 29 november 2023 | 17:53

Liefhebbers van muziek op vinyl kunnen vanaf zaterdag terecht bij een nieuwe platenzaak in de Kroonpassage in Lelystad. Van Prince tot The Beatles en van Norah Jones tot Johnny Jordaan, de grote zwarte draaischijven zijn te vinden in de platenbakken van Record Blaster.

Eigenaar Ralf Veerman had vorig jaar nog een platenzaak in Baarn, maar dat was niet zo'n succes.

"Ik heb gemerkt dat de vraag groot is in Lelystad", vertelt Veerman die nu vijf jaar in de stad woont. "Hier is jonger publiek wat op zoek is naar vinyl."

Welke muziek is te koop?
"Mijn specialiteit ligt vooral bij pop, Top 40, funk soul en jazz, maar ook hip hop," zegt Veerman. Veel vinyl heeft hij nog niet. Alles bij elkaar ongeveer vijftienhonderd exemplaren maar dat moet gauw het dubbele worden.

Klassieke muziek verkoopt hij niet. "Mijn ervaring is dat oudere mensen helemaal zijn overgestapt op CD. Dat is veel gemakkelijker dan een plaat opleggen."

Nieuwsgierig
Een oudere man die even een kijkje komt nemen in de winkel is enthousiast over een plaat die nu nog in de vitrine staat. "Kijk deze is ook leuk: Tante Leen en Johnny Jordaan. Zaterdag ga ik die kopen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel